Sinds 1985
Contact

DelhaizeProjecten van Imarco

Bevestiging:
Vloer in verse chape
Type tegel:
Keramisch, Casalgrande Lion dark, 45x45 in 12 mm dik
Locatie:
Ukkel

Over het project

Delhaize is in 1867 opgericht door Jules Delhaize en zijn broers, in de plaats Ransart, bij Charleroi. In 1957 opende Delhaize in Elsene de eerste supermarkt met volledige zelfbediening van Europa. Sinds de jaren zeventig is de Delhaize Groep, het moederbedrijf actief in de Verenigde Staten en Azië. De Delhaize Groep en Koninklijke Ahold NV zijn in 2016 samen gefuseerd tot Ahold Delhaize. Delhaize heeft het Europese continent voor het eerst laten kennismaken met de gemakken van zelfbediening, geïnspireerd door wat de gebroeders Delhaize in de Verenigde Staten hebben gezien, in de jaren '50.

“IMARCO liet hier echt ambachtelijk tegelwerk zien!”

Tegels leggen in de verse chape is een vak apart

IMARCO kan meer dan 1.000 m2 tegelvloer per dag leggen

Supermarktketen Delhaize laat haar vloeren door IMARCO leggen. Soms moet IMARCO teruggrijpen op het echte, oude ambacht, zoals bij Delhaize Fort Jaco in Ukkel. Daar waren de oude tegels al van de winkelvloer verwijderd en werd er gekozen om de nieuwe tegels in de verse chape te leggen. Een mooie, ambachtelijke manier van tegels leggen. Het voordeel is dat er niet eerst chape gelegd hoeft te worden (die moet drogen), waardoor er geen wachttijd en geen lijm nodig is. Rechtstreeks in de chape leggen werkt snel, maar vraagt om grote precisie. Het is sterker met minder spanningen en goedkoper dan apart op een chape lijmen.

De 2.140 m2 tegels werden, inclusief het storten van de cementvloer, in 5 dagen tijd geplaatst. Een extra uitdaging vormde het werken in de drukke binnenstad, de situatie liet niet toe dat er een draaiende chapewagen voor de deur kwam. Dit werd door IMARCO opgelost door een silo op de stoep te plaatsen, met minimale hinder voor het verkeer.