Sinds 1985
Contact

PlusProjecten van Imarco

Afmeting:
46x46cm
Oppervlakte:
1153m² vloertegel
Bevestiging:
vloer in mortel
Type tegel:
Keramiek

Over het project

Supermarktketen Plus hecht grote waarde aan zijn uitstraling. Die moet in alle vestigingen hetzelfde zijn.

“Imarco geeft Plus meer dan een vloer”

De Huisstijl

Iedere vestiging is anders

Imarco is al sinds jaar en dag nauw betrokken bij het bewaken van de huisstijl. Wij leveren voor elke vestiging van Plus de gewenste soort keramische tegels. Daarbij gaat het niet alleen om de juiste kleur en afmeting, maar zeker ook om de gewenste drukvastheid. Uiteraard zorgen we bij elke wijziging of aanpassing van een vestiging dat de manier van tegels leggen precies volgens deze huisstijl gebeurt.

Vestiging Amsterdam-Noord

Warmte- als geluidsisolatie

Voor een nieuwe vestiging in Amsterdam-Noord ging het om 1800 m2 tegelwerk. Een bijzonderheid daarbij was dat de betrokken winkel in een nieuw pand gevestigd is. Onder de supermarkt bevindt zich een parkeergarage met daarboven appartementen: dé reden om veel aandacht te besteden aan zowel warmte- als geluidsisolatie. Supermarkten worden doorgaans verwarmd met een vloerverwarmingssysteem dat mede gevoed wordt met de restwarmte van de koelvitrines. Een vloer met daaronder een parkeergarage vormt dan een enorme koudebrug. Om dat effectief tegen te gaan, brachten wij op de bouwvloer eerst een laag EPS (Airpop) aan. Daarop monteerde de verwarmingsinstallateur de vloerverwarming.
Om het contactgeluid te dempen, zorgden onze legploegen vervolgens voor een 7 mm dikke laag Recanor. Dat verbetert ook de algehele akoestiek in de ruimte. Daarop kwam de mortellaag waarin uiteindelijk de keramische tegels werden gelegd. Het resultaat is een schitterend high tech vloerpakket dat geen warmte verliest naar de ondergelegen parkeergarage. De geluidsdemping is ruim voldoende om de bewoners boven de supermarkt hun rust te garanderen. Het totale pakket is met 10 kg/m enorm drukvast.

Tijd is geld

Logistiek enorm belangrijk

Zeker bij supermarkten is de logistiek enorm belangrijk. Elke dag dat een vestiging niet in bedrijf is, kost veel omzet. In overleg werd daarom besloten de bouwdoorloop zo op te zetten dat de Recanor -laag op een vrijdag werd aangebracht. Daardoor was het mogelijk om de volgende maandag direct met het tegelwerk te beginnen en werden twee kostbare dagen gewonnen.