Sinds 1985
Contact

Stern AmsterdamProjecten van Imarco

Afmeting:
90x30cm, 60x60cm
Oppervlakte:
3000m² vloer en 30m² wandtegels
Bevestiging:
vloer in de lijm
Type tegel:
Keramiek
uitvoering:
In fases, overdag in de avond, nacht en weekend, zodat de winkel open kon blijven voor het winkelende publiek.

Over het project

De Sterngroep, een dienstverlener in de mobiliteitssector met meer dan 100 vestigingen voor 21 verschillende automerken werkt graag samen met Imarco.

“Een Sterklasse auto verdient een sterkklasse vloer”

Automotivevloeren expertise

Showroom met twee verdiepingen

De sterrngroep werkt graag samen met Imarco vanwege onze grote expertise op het gebied van automotivevloeren. Voor de Mercedes-Benzvestiging in Amsterdam Zuidoost leverden wij 3000m2 showroomvloer op verdeeld over twee etages.
Bij deze Mercedes-Benz dealer staan de personenauto’s op de eerste verdieping. Uiteraard in een sfeer die past bij het merk en ten dele scherp bepaald wordt door de huisstijl. De betrokken afdelingen binnen de Sterngroep hebben daar echter wel geregeld een meer specifiek aangepaste interpretatie van om zo ook dicht bij hun eigen identiteit te blijven.

Tweedeling in de showroomvloer

Drukvastheid en chemicaliën- en oliebestendigheid

In samenspraak met Stern kozen onze ontwerpers voor de personenwagenafdeling voor een tweedeling in de showroomvloer door een soort catwalk te creëren met een baan langwerpige keramische tegels van 90x30cm die een houtnerfstructuur hebben. De diepe wengékleur versterkt het organische idee. Aan weerszijden van dit pad koos men voor een deftige antracietkleurige keramische tegel in het formaat 60×60.
Dezelfde tegel komt ook terug op de begane grond dat het domein is van de lichte bedrijfswagens. Beide vloeren werden in een cementmortel gelegd waarbij uiteraard is voldaan aan alle zwaardere eisen die een showroomvloer op het gebied van drukvastheid en chemicaliën- en oliebestendigheid met zich meebrengt.