Sinds 1985
Contact

Poiesz sneekProjecten van Imarco

Afmeting:
46x46cm, 60x60cm
Oppervlakte:
1674m² vloertegel
Bevestiging:
vloer in de mortel
Type tegel:
Keramiek
Bijzonderheden:
uitvoering dinsdag t/m vrijdag

Over het project

Vorig jaar nam de enige onafhankelijke Friese grootgrutter Poiesz-supermarktketen een nieuwe winkelformule in gebruik. Dat betekent onder meer dat Imarco de komende jaren de vloeren in 75 vestigingen gaat vervangen

“Imarco heeft de vloer ontwikkeld die bij ons past”

Ouderwetse kwaliteit in een modern jasje

Het invullen van de aanvraag

De Poiesz-supermarktketen begon in 1923 in Sneek. Vandaar dat de eerste winkel nieuwe stijl ook in die plaats werd opgeleverd. Poiesz staat voor ouderwetse kwaliteit in een modern jasje en dat moest terugkomen in de vloer. Daarom ontwikkelde Imarco speciaal voor Poiesz een moderne keramische tegel waarin binnen een hypermoderne uitstraling alle ontwerpeisen gecombineerd werden.
Poiesz wilde een rustige tegel die net iets chiquer zou zijn dan een standaard keramisch product en met een knipoog zou teruggrijpen naar de tijd dat je een winkelvloer met hoog cachet alleen met marmercomposiet kon bereiken. Daarnaast moest de vloer meer rust uitstralen dan de vloeren die nu in de vestigingen liggen. Uiteraard verlangde Poiesz een hoog gebruiks- en onderhoudsgemak en de hoogste veiligheid op het gebied slipvastheid. Daarnaast moesten de tegels dermate slijtvast zijn dat ze bestand zijn tegen de intensieve bewinkeling en het gebruik van rolkarren.

Doorbreken van een oude gewoonte

Een custom made vloer

De ontwerpafdeling van Imarco slaagde er in alle eisen te verenigen in één nieuw keramisch product. Ze ontwikkelden een tegel die met de afmeting 60x60cm minder voegen oplevert en dus meer rust geeft. Tevens doorbreekt Poiesz daarmee de standaard van 45x45cm tegels waarmee de meeste supermarktketen nu hun vloeren leggen. De tegel is door en door beige gekleurd met daarin kleine vlokjes in talloze in intensiteit iets teruggebrachte kleuren. Het resultaat daarvan is dat je kijkt naar een modern marmercomposietpatroon, welke vertaald is naar een keramische tegel met alle voordelen van dit materiaal.

Na goedkeuring is de tegel door Imarco zelf in productie gegeven bij één van hun vaste producenten. Op die manier weet Poiesz zich verzekerd dat er altijd voldoende voorraad is tijdens de ombouw van al hun vestigingen. Die strekt zich namelijk over meerdere jaren uit.

Hoge eisen

De conclusie

De grotere afmeting stelt hogere eisen aan de kwaliteit van de ondervloer. Dat punt van aandacht is door Imarco natuurlijk tijdig opgepakt. Bij de vestiging in Sneek is er daarom voor gekozen een nieuwe vloer aan te brengen zodat de tegel in een verse laag cementmortel kwamen te liggen.
Martin Harkema die binnen Poiesz het contact met Imarco onderhoudt, is zeer tevreden met het eindresultaat. ‘Imarco ûntwikkele krekt de flier dy by ús past’, aldus de manager. Bondiger kun je het niet omschrijven.