Sinds 1985
Contact

V&DProjecten van Imarco

Afmeting:
60×60 cm, 25x150cm, 30x60cm, 45×90 cm, 15x60cm, 59x59cm, 75x75cm
Oppervlakte:
58000m² vloer en een deel wandtegels
Uitvoering:
vloer
Bijzonderheden:
I.v.m. het open blijven van de winkel is de vloer in de avond en nacht gelegd.

Over het project

Ondanks V&D niet meer bestaat zijn wij er nog altijd trots op dat wij voor V&D de huisleverancier waren voor de vloeren!

“Bij een flagship store hoort een premiumvloer”

Flagship

Samenwerking met de Zwitserse architect

De vestiging van V&D in Leiden geldt als één van de flagship stores van de keten. Het warenhuis onderging vorig jaar een transformatie naar ‘ideeënhuis’, waarbij op elk van de vier verdiepingen gewerkt wordt met verschillende belevingsgebieden. In samenwerking met de Zwitserse architect verzorgde Imarco de benodigde 8.000 m2 aan tegelvloeren in het monumentale, geheel gerenoveerde pand.
De gekozen keramische tegelvloeren hebben niet alleen een decoratieve functie. Ze dragen ook actief bij aan de routing en de invulling van de gekozen thema’s. Zo verwerkte de architect ook de paden en verschillende actiegebieden in de vloer. Een hoogtepunt is de vloer van het La Place-restaurant die bijzonder kleurrijk is uitgevoerd. Alle benodigde tegels werden via een fabrikant, waarmee de architect in contact staat, rechtstreeks aan Imarco geleverd. Het was aan onze legploegen om de hele puzzel precies conform de tekeningen te leggen.

Logistiek wat gecompliceerd

Optimale werkflow

Beperkende factor hierbij was het feit dat het warenhuis gedurende de verbouwing openbleef voor het publiek. Dat maakte de logistiek wat gecompliceerder. Het was bijvoorbeeld niet altijd te vermijden dat het winkelend publiek en het bouwpersoneel zich in één ruimte bevonden. Daarom besteedt Imarco veel zorg aan nette bedrijfskleding. De aan- en afvoer van de tegel- en restmaterialen gebeurde buiten de openingstijden.
Een aparte uitdaging was de factor tijd. Hoe eerder Imarco delen van de vloer kon opleveren, des te sneller kon die ruimte worden afgewerkt en weer voor het winkelende publiek worden geopend. Imarco loste dit op door goede afspraken en een strakke planning te maken met de andere bouwfirma’s. Het hele werk werd zo ingericht dat er voor een optimale werkflow steeds op vaste dagen betegeld kon worden. Door gebruik te maken van een verlijmingstechniek met een extreem korte uithardingstijd, kon er steeds binnen 12 uur alweer op de tegelvloer verder gewerkt worden.
Voor Imarco geldt V&D Leiden als één van meest in het oog springende voorbeelden van hoe een kleurrijke, zeer creatieve keramische tegelvloer bijdraagt aan een hoogstaand totaalconcept.